För alltid… (2009) och Sorgfjäril (2010) av Ingelin Angerborn

I För alltid… ska Nora spendera hela sommaren hon sin mammas kompis Vanja i Ekeby för hennes mamma ska på pilgrimsvandring. Två månader utan kompisarna känns sådär. Snart börjar mystiska saker hända i huset. Saker förflyttar sig och Nora får konstiga sms från någon okänd person. Nora hör musik från rummet bredvid hennes trots att det bara är fullt med flyttlådor. Nära Vanjas hus finns ett övergivet grått hus som Nora tycker sig känna igen trots att hon aldrig varit där. På vinden i detta hus hittar hon ett brev som hon tror är till henne, ”Till mitt älskade barn, på din födelsedag den 1 juli”…

I Sorgfjäril flyttar Alice med sin mamma och lillebror till ett gammalt charmigt hus, Spanska slottet, på landet, men så himla charmigt är det inte. För nu bor hon långt ifrån pojkvännen Leo och bästisen Sofia. Dessutom är pappa i ända långt borta i Afrika. Inte nog med det, det händer mystiska saker i huset. Alla tekniska prylar får fnatt och telefonen och Internet slutar att fungera.

Alice undrar också över en fjäril som verkar dyka upp och försvinna lika snabbt när hon minst anar det. Vill fjärilen något? Alice lillebror Emanuel är ”annorlunda” och ser ”pöken” i huset…

Ingelin Angerborn är en av mina favoritförfattare. Hennes böcker är ljuvliga att läsa. Dessa böcker med spöklika auror är riktigt spännande med samtida familje- och vänskapsskildringar. Jag har lika stora förhoppningar på nästkommande bok Rum 213  som kommer ut i juni.

Annonser
Det här inlägget postades i Barn och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till För alltid… (2009) och Sorgfjäril (2010) av Ingelin Angerborn

  1. Ping: Provläs: Rum 213 av Ingelin Angerborn | Provläs.se innan du köper böcker

  2. jonna skriver:

    rum 213 är jätte bra om elvira meja och bea som är på kollo jag är snart färdig men den är jättebra att jag kommer att läsa den om och om igen!!!!!

  3. Ping: Hjärta av damm (2014) av Ingelin Angerborn | Boktajm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s